Dr. Weyrauch Nr. 17 Feuerstrahl Pulver - Vitamin B12

Vitamin B12 för hög prestanda och hälsa

1.800 kr

(1.800 kr / kg, inkl. 12% moms. - plus fraktkostnader)

Innehåll: 1.000 g

Leverans senast onsdag, 14. juni om du beställer senast fredag klockan 09:15.

Bara 1 styck kvar på lager

Fri frakt till Sverige.
Information om frakt och returer

Egenskaper och fördelar

 • För frisk nervfunktion
 • Hög biotillgänglighet
 • Perfekt för byte av päls

Artikelnr.: WEY-Pferd-17.4, Innehåll: 1.000 g, EAN: 4260614540682

Beskrivning

Prestationsfall och nervositet, kroniska eller försvagande sjukdomar men också stora problem vid byte av päls. Hos äldre hästar är detta goda skäl att ändra hästens vitamintillförsel. Dessutom ger komplexet en högkvalitativ försörjning av näringsämnen och vitaminer. Nr. 17 Feuerstrahl är en vitaminförstärkare, där särskilt B-komplexets vitaminer är tillgängliga med snabb och transportabel basis av honung, bryggerjäst, lecitin, samt extraktet av röda frukter och lykopen. Detta förbättrar biotillgängligheten av vitaminerna och ger en vitaminbesparande effekt.

Vitamin B12 för hög prestanda och hälsa

Förutom de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K är Feuerstrahl rik på vitamin B12. Brist på vitamin B12 antas vara ansvarig bland annat för utveckling av nitrosativ stress (och mitokondriella störningar), som i sin tur är ansvarig för utveckling av så kallade multisystemstörningar (trötthet, listlöshet, muskel- och ledsmärta, koncentrationsbesvär, svårighetsförståelse och depression). Vitamin B12 är inblandat i metabolism i ett system som fångar aggressiva kväveoxidradikaler och därigenom främjar cellulär andning och hälsa. Vitamin B12 är också oumbärligt i konkurrenssport. Ett tillräckligt intag av vitamin B12 ger resistenta, skarpa röda blodkroppar som leder det inandade syret genom de minsta kapillärerna i kroppens periferi. Detta förbättrar blodcirkulationen i musklerna, hjärnan, huden och inre organen som, förutom högpresterande idrottare, också gynnar mycket gamla hästar.

B-vitaminer för nerverna

Behovsbaserad tillförsel av B-vitaminer, lecitin och glutamin är viktigt för regenerering av nervceller. Brist på vitamin B orsakar nervsjukdomar, hjärnutvecklingsstörningar, psykos och många andra psykiska problem. Bristen på vitamin B1 kan ge kramp och B2-brist kan skapa slemhinn- och hudproblem. Vitamin B6-brist leder till störningar i nervvävnaden i brist på muskler. Biotin fungerar som ett koenzym. Manglexperimenten muskel- och hudproblem och hårtillväxtstörningar hittades. Biotin ska stimulera hovtillväxten.

Aktiveringen av många B-vitaminer är beroende av en behovsbaserad spårelementtillförsel.

Senaste upptäckten om ämnet vitamin D

Vitamin D är för närvarande fokus för näringsforskning. Eftersom kroppens egen utbildning i alla fall inte är tillräcklig, rekommenderas ett tillskott. Brist på vitamin D är associerad med störningar av insulinmetabolism och ökade inflammatoriska processer. Ett ökat intag av D-vitamin minskade signifikant insulinresistens hos humana patienter med glukosintolerans (Pharmazeutische Zeitung, juni 2012). Sådana resultat kan väl överföras till hästen.

Hög biotillgänglighet genom mikronäringsämnen från växter

I jämförelse med alla andra dr.Weyrauch-produkter använder vi exceptionellt syntetiska vitaminer (förutom vitamin E). Detta eftersom det inte var möjligt att ta vitaminerna från naturliga källor. Emellertid införlivas dessa i pulverformen i en bas av torkad honung och röda frukter för att säkerställa en särskilt hög tillgänglighet av vitaminer. Nr 17 Feuerstrahl är som alla dr.Weyrauch-produkter fri från konserveringsmedel, smakämnen eller bindemedel!

I nr. 17 Feuerstrahl valdes phyllokinon (vitamin K1) vilket är en särskilt högkvalitativ form.

Genom att bädda in vitaminerna i en bas av högkvalitativa antioxidanter såsom anthocyaniner från blåbär, speciella polysackarider från gojibären och lykopen från tomat. Detta skapar en "vitaminbesparande effekt". Dessutom tillsattes glutamin till formeln. Glutamin är en viktig aminosyra av stor betydelse för muskulaturen, cellhälsa och minnesförmåga.

Nr. 17 Feuerstrahl Pulver

Feuerstrahl Pulver är baserad på lecitin, bryggerjäst, granatäppelskal och blåbärspulver samt torkad honung. I motsats till ovanstående flytande form ingår glutamin, blåbär och gojiberkstrakt och lycopen.

Bra hjälp och ankare

Nr. 17 Feuerstrahl i pulverform eller i flytande form matas bäst enligt situationen, eller regelbundet under byte av päls. Detta för att kompensera eventuella vitaminbrister. En permanent utfodring rekommenderas endast i låg dos eller om bete inte är möjlig.

Foderanvisning:

 • 15 till maximalt 30 g (ca 0,5 till 1,5 skopor) per häst per dag. Mindra för ponnys och små hästar.
 • På grund av den förhöjda andelen vitamin ska det inte matas mer än 40g per häst och dag. Den här produkten är ADMR-kompatibel
Foder: Kompletterande foder för hästar
Ingredienser

Tillsatser per kg

Ingredienser per kg
Vitamin A E672 hydrat75.000 IE
vitamin E som naturligt vitamin E10.000 mg
vitamin D37.500 IE
betakaroten2.500 mg
C-vitamin25.000 mg
Vitamin B1 tiamin1.750 mg
Vitamin B2 som riboflavin500 mg
niacin1.250 mg
pantotensyra1.250 mg
vitamin B6 som pyridoxin1.250 mg
folsyra500 mg
biotin25.000 µg
Vitamin B12 cobaldamin50.000 µg
Kolin som kolintartrat15.000 mg
Karnitin som karnitintartrat30.000 mg
glutamin75.000 mg
gojibär-extrakt (50% polysackarider)50.000 mg
Alfalfa-Extrakt (25% klorofyll)50.000 mg
blåbärsextrakt (10% antocyaniner)2.500 mg
Lykopin från tomater (5% lykopen)125 mg

Analytiska beståndsdelar

Ingredienser
råprotein10 %
råfett6 %
råfiber3 %
råaska5 %
Sammansättning
 • granatäppleskal
 • lecitin
 • blåbär
 • svarta vinbär
 • torkad honung
 • aroniapulver
Dr. Weyrauch

Frågor & svar om Dr. Weyrauch Nr. 17 Feuerstrahl Pulver - Vitamin B12

Få specifika svar från kunder som har köpt den här produkten.

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Dr. Weyrauch Nr. 17 Feuerstrahl Pulver - Vitamin B12

4 kundrecensioner i alla språk

4,9 av 5 stjärnor
5 stjärnor
9 (90%)
4 stjärnor
1 (10%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

10 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 4 recensioner tillgängliga på andra språk.


Liknande produkter:

  Kunder har även köpt: