10 skäl att rida

Skälen att rida är lika många som det finns ryttare. Här är våra topp 10.

Glädjen över att lära känna en ny värld

Om du dyker in i hästvärlden öppnas en helt ny värld. Vi lär oss nya kommunikationsförmågor när vi interagerar med hästar. Hästar är inte "vanliga" husdjur på grund av deras stora storlek.

Möjligheten att vara ute i naturen

Med hästar kan du göra något varje säsong och upplever ofta naturen. Även om vädret inte alltid spelar med kan du alltid ta med dig något positivt. Så vi lär oss att hantera väderförhållandena och förbereda oss själva och vår häst.

Hälsa

Att rida på en häst ger vår kropp rörelse som är så nödvändig i modern tid. Ridning kan också ha terapeutiska effekter. Men det är också en sport och det gynnar kropp och själ.

Omväxlande

Det finns en mängd möjligheter, aktiviteter och evenemang att delta i. Oavsett om det är ridlektioner eller ridturer i naturen - det blir aldrig monotont. De människor som inte rider vet inte vad de går miste om.

Ett nytt perspektiv

Att vara på ryggen av en häst och se världen ur dess perspektiv: en ny, ovan och imponerande upplevelse.

Lära sig nya saker

Att rida är inte alltid lätt. Det kan vara svårt att koordinera krav, rytm, balans och styrka... Detta kräver erfarenhet och utmanar våra hjärnor. Ridning motiverar oss alltid att förbättra våra förmågor - både fysiskt och mentalt.

Livslångt lärande

Den som vilar, rostar. Människan är skapad för att ständigt lära sig nya saker och att förbättra sig. Ridning är en möjlighet till detta eftersom du aldrig kommer att behärska det perfekt. Ridning passar perfekt om du gillar att lära och förbättra dig.

Personlig utveckling

Självkontroll, självförtroende och tålamod - ridning formar oss och gör oss till en mer balanserad person. Det lär vi oss medan vi får ny erfarenhet av att hantera hästar och förbättrar vår ridning.

Problemlösning

Efter ett tag märks att man är tillräckligt bra för att ge hästen något tillbaka när man rider. Vi lär oss mer och mer samt får en känsla av hästarnas behov. Om vi förstår våra hästar bättre kan vi också dra nytta av dem. En underbar känsla.

Glöm vardagsstress

Ridning är det ultimata vapnet i kampen mot stress. Du kan stänga av och bara släppa taget. Dessutom kan du uppleva en känsla av tillhörighet med hästen. När du har nått denna harmoni vet du varför du alltid kommer tillbaka till ridning.