Spannmålsfri utfodring

Spannmålsfri utfodring

Fördelarna med spannmålsfritt hästfoder

Kära hästälskare,

Trenden mot spannmålsfritt hästfoder blir allt viktigare och många hästägare beslutar sig för att ta bort spannmål från sina fyrbenta vänners kost av olika skäl. Spannmålsfri utfodring erbjuder en rad fördelar som kan ha en positiv inverkan på välbefinnandet och hälsan hos våra hästar.

En av de viktigaste aspekterna är undvikandet av överskott av stärkelse, vilket kan uppstå med spannmålstunga rationer. Detta är särskilt viktigt eftersom inte alla hästar kan bearbeta stärkelse optimalt, vilket kan leda till matsmältningsproblem, insulinresistens och till och med fång

Viktreglering är en annan avgörande faktor. Många hästar har svårt att hålla en hälsosam vikt, särskilt om de har anlag för fetma eller metaboliska problem. Den spannmålsfria dieten möjliggör bättre viktkontroll, vilket i sin tur främjar den allmänna hälsan.

Dessutom stabiliserar en spannmålsfri diet blodsockernivåerna och minimerar deras fluktuationer. Detta är särskilt viktigt för hästar med metaboliska problem för att minimera risken för ytterligare komplikationer.

Det är dock viktigt att betona att beslutet att utfodra med en spannmålsfri diet bör vara väl genomtänkt. Varje häst är individuell och den optimala dieten beror på olika faktorer. Innan man går över till spannmålsfri utfodring är det lämpligt att rådgöra med en specialiserad foderkonsult för att säkerställa att hästens specifika behov beaktas.

I linje med detta ämne vill vi gärna presentera en ny produkt från KÖNIGSHOFER: "Königswiese Spannmålsfri" 15kg!

Det här är en kornfri müsli gjord av utvalda ingredienser, som är ett idealiskt foder för lättfödda raser och hästar med ett lågt energibehov. Tack vare den mycket lättsmälta råfibern och det låga socker- och stärkelseinnehållet är müslin också idealisk för överviktiga och magsäckskänsliga hästar samt hästar med ämnesomsättningssjukdomar.

Königswiese spannmålsfri är avrundad med linfrö, bryggerijäst och värdefulla oljor, som säkerställer hälsosam matsmältning och en glänsande päls. Fodret är fullt vitaminerat och mineraliserat och innehåller allt som hästen behöver

Det spannmålsfria fodret representerar ett tillvägagångssätt som sätter hästens naturliga behov i centrum.

Med vänlig hälsning, Anna Maria Rumer
Specialistrådgivning för hästar
KÖNIGSHOFER Foder