NATUSAT Mineralsticks Basicminerals, 8 kg

Kornfritt "Basic-mineralfoder"

421 kr

(53 kr / kg, inkl. 25% moms. - plus fraktkostnader)

Innehåll: 8 kg

Leverans senast fredag, 24. maj om du beställer senast tisdag klockan 00:00.

I lager

Fri frakt till Sverige från 1.099 kr.
Mer information om frakt och leverans

Egenskaper och fördelar

 • Stöder nervsystemets naturliga funktion
 • Främjar friska hovar, hud och hår
 • Främjar en problemfri hjärnfunktion

Artikelnr.: NAT-22351, Innehåll: 8 kg, EAN: 4260378070012

Beskrivning

Kalcium: är mycket viktigt för kroppen. Det är bland annat ett grundläggande byggnadsmaterial för ben och tänder, en ingrediens i blodkoagulations- och sårläkningsprocessen samt stabiliserar nervcellerna.

Fosfor: spelar bland annat den viktigaste rollen i energimetabolismen och en komponent av DNA som ATP (adenosintrifosfat, energimolekylen i organismen). Fosfor är också involverat i buffertprocesser i organismen

Magnesium: Stimulerar många enzymer i energimetabolismen och är därför nödvändig för problemfri stimulansbehandling. Brist på magnesium kan leda till koncentrationssvårigheter och nervositet.

Vitamin A: Viktigt för många metaboliska processer. Vitamin A-brist påverkar syn, reproduktionsförmåga, skydd av hud och slemhinnor samt immunförsvar

Vitamin D3: I aktiv form som ett hormon i kroppen och är nödvändig för metaboliska processer med kalium, fosfor och vitamin A. Det fungerar som stöd för immunresponsen för de vita blodkropparna och kan dessutom hindra okontrollerad vävnadstillväxt.

Vitamin E: Skyddar ämnen som är känsliga för oxidation, inklusive hormoner och mättade fettsyror. E-vitamin transporterar syre till muskelcellerna. Syre är viktigt för energimetabolismen i musklerna. Om syret i muskelcellen saknas produceras mjölksyra som en biprodukt från energiproduktionen. Höga halter mjölksyra i musklerna kan orsaka acidos.

Vitamin B1: Även kallad tiamin, ingriper i processerna för energimetabolism och stimulansöverföring.

Vitamin B2: Kommer från gruppen av koenzym som är viktiga för de metaboliska processerna i cellen för kolhydrater, fetter och proteiner. Således påverkar vitamin B2 energiproduktionen och nedbrytning av homocystein och vävnadstillväxt

Vitamin B6: utgör grunden för ett smidigt flöde av protein- och energimetabolism och därför för att upprätthålla en adekvat blodsockernivå. Vitamin B6 påverkar bildningen av neurotransmittorer. En hormonnivå i balans är avgörande för ett balanserad och kraftfull psyke.

Biotin: Har en central betydelse för hovens, hudens och hårets hälsa. Biotin är en regulator i processen för keratinisering av hud och hår och stärker hovhornets struktur.

Nikotinsyra: är en form av niacin. Niacin är viktigt för bland annat syntesen av karnitin, kolin, adrenalin och melatonin. Den är avgörande för en problemfri hjärnfunktion och fungerar som en källa till svavel. Svavel behövs bland annat för bildning av cystein och taurin samt för komplex bindning av tungmetaller och för vävnadsuppbyggnad

Pantotensyra : Se vitamin B6

Jod: Viktigt för bildandet av sköldkörtelhormoner. Fungerar som en antioxidant, påverkar immunsystemet och lipidmetabolismen positivt.

Kobolt: Komponent av kobalamin. Se vitamin B12

Vitamin B12: Kallas också kobalamin. Är nödvändigt för metioninbildning och aktivering av folsyra. I kombination med folinsyra är vitamin B12 ansvarig för stödet av DNA-syntes vilket säkerställer en felfri celldelning. Dessutom skyddar vitamin B12 nervcellerna

Koppar: Ett kroppsviktig spårelement som behövs för en mängd olika metaboliska processer som hematopoies och immunsvar. Dessutom är den viktig för regelbunden pigmentering av huden och för bildandet av den subkutana bindvävnaden samt skyddet av nervceller.

Mangan: Aktiverar viktiga enzymer för energisyntes och kan därmed säkerställa korrekt bildning av muskler och stabila ben.

Selen: I kombination med E-vitamin skyddar selen cellväggarna från fria radikaler. Dessutom garanterar en behovsbaserad selentillförsel en problemfri muskelfunktion.

Zink: är ett viktigt spårelement som ansvarar för mer än 200 enzymer i organismen. Zink kan vara viktigt för antingen syntes eller för själva enzymfunktionen. Dessutom säkerställer zink i samband med andra spårmineraler och vitaminer smidig DNA-duplicering i celldelningen. De zinkberoende enzymerna inkluderar till exempel Karboanhydras (syra-bas och vatten) och karboxipeptidas (proteinsmältning). Dessutom är zink viktigt för immunsvaret, hormonbalansen och skydd av celler från fria radikaler.

Foderinstruktioner:

 • Detta mineralfoder får endast matas till hästar upp till 130 g per djur och per dag. Detta är på grund av den höga halten vitamin D3 och spårelement.
Foder: Kompletterande foder för hästar
Sammansättning
 • kalciumkarbonat
 • linkaka
 • kalciumfosfat
 • Riskalkli
 • gräsmjöl
 • sockerbetamelass
 • magnesiumoxid
 • sojaolja
 • natriumklorid
Ingredienser

Analytiska beståndsdelar

Ingredienser
kalcium11 %
fosfor3,6 %
natrium5,3 %
magnesium2 %

Näringstillsatser per kg

Ingredienser
vitamin A600.000 IE
vitamin D360.000 IE
Vitamin E-α-tokoferolacetat1.800 mg
vitamin B120 mg
vitamin B250 mg
vitamin B650 mg
vitamin B12250 µg
biotin750 µg
niacin250 mg
pantotensyra140 mg
jod i kalciumjodat50 mg
Kobolt som koboltsulfat20 mg
Koppar i kopparoxid500 mg
manganoxid2.000 mg
Selen som natrium E825 mg
zinkoxid4.000 mg
NATUSAT

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för NATUSAT Mineralsticks Basicminerals

8 kundrecensioner i alla språk

4,5 av 5 stjärnor
5 stjärnor
7 (58%)
4 stjärnor
4 (33%)
3 stjärnor
1 (8%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

12 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 8 recensioner tillgängliga på andra språk.


Liknande produkter:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kunder har även köpt:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder